Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

«Σαμ» να «Φάνη»-κε το Euro!


«Δια ποδός Σαμαρά και κεφαλής Γκέκα» η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται με κάτι παραπάνω απο το ενάμιση πόδι στο Euro που θα διεξαχθεί το προσεχές Καλοκαίρι στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας!

Για ακόμη μια φορά οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είχαν το σθένος και την ψυχή να πάρουν το μοναδικό αποτέλεσμα που τους βόλευε και μάλιστα χωρίς καν να απειληθούν! Ίσως η πιο επικίνδυνη φάση για το Τζόρβα να ήταν εκείνη κατα την οποία ο επιθετικός του πατάει τα χέρια και σηκώνεται έξαλλος να ζητήσει το λόγο απο τον Κροάτη. Και μάλιστα, όχι τόσο επικίνδυνη για την εστία μας, όσο για το άν θα τραυματιστεί ο Άλεξ!

Όσο άσχημα και αν ξεκίνησαν οι διεθνείς μας και όσο κακά και να πατούσε στο κέντρο η τριπλέτα Κάρα-Κατσούρ-Τζιόλης, η σιγουριά στα μετόπισθεν ήταν δεδομένη! Ο Αβραάμ και ο Παπασταθόπουλος στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών, δε φοβήθηκαν σε καμία περίπτωση τα ονόματα που είχαν να αντιμετωπίσουν και έπεφταν σαν μαχητές σε κάθε φάση με αυτοθυσία. Στο ύψος τους στάθηκαν και οι Ζαραδούκας και Τοροσίδης, ενώ είναι ενδεικτικό το γεγονός πως και οι δύο αυτοί παίκτες αποχώρησαν απο τον αγωνιστικό χώρο όντας τραυματίες.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν οτι οι Κροάτες δεν προσπάθησαν κάν να αντιδράσουν μετά το 1-0 λές και είχαν ξεμείνει απο δυνάμεις! Κι έτσι όλα τα προγνωστικά που ήθελαν την Κροατία φαβορί πήγαν περίπατο και οι παίκτες του Μπίλιτς πήραν ένα γερό μάθημα για όλες τις δηλώσεις που έκαναν τις τελευταίες ημέρες και παρουσιάζονταν σίγουροι για την πρόκριση! «Ένα γκόλ μας φτάνει έλεγαν, οι Έλληνες δε θα βάλουν 2!» Ούτε γκόλ μας έβαλες κύριε Μόντριτς, και με δύο τεμάχια στο κεφάλι έφυγες απο το Φάληρο και άντε τώρα στην Τότεναμ να παίξεις με καμια Σάμροκ Ρόβερς για το Europa league γιατί ούτε τον ΠΑΟΚ δεν είσαι ικανός να κερδίσεις.

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; Η Ελλάδα για ακόμη μια φορά ήταν ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα που είπε και ο Σηφάκης μετά το τέλος του μάτς στο Μέγκα, και οι μονάδες των άλλων με τα «ταλέντα» τους θέλουν πολλά ψωμιά ακόμα για να μας φτάσουν! Μπήκε ο Βύντρα στη θέση του Τοροσίδη και έτρωγε σίδερα! Μπήκε ο Φωτάκης στη θέση του Τζιόλη και τον αντικατέστησε και με τον παραπάνω! Μπήκε για λίγο και ο Μάκος και έπαιξε στη θέση του Ζαραδούκα σαν αριστερό μπάκ παρακαλώ και δεν είχε καθόλου άγχος γιατί ο στόχος έπρεπε να επιτευχθεί πάση θυσία! Και στο Σαλπιγγίδη να ζήταγε ο Σάντος να γυρίσει σέντερ μπάκ στο τέλος, θα το έκανε!

Α! και κάτι ακόμη! Αν αυτός ο Μόντριτς κάνει 40 εκατομμύρια € και ο Εντουάρντο άλλα τόσα (δεν θα σας πώ για κανέναν απο όσους έπαιξαν χθές) τότε ο Νίνης και ο Φετφατζίδης κοστίζουν τα διπλάσσια να τους πείτε και δεν έχουν άδικο μετά οι εφημερίδες να γράφουν για νέους Μέσι στην Ελλάδα!

Πάμε τώρα παρακάτω να ασχοληθούμε με καμια Κρόουλι και ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τη φανέλα της Εθνικής που ζυγίζει πλέον 100 κιλά «βαρίδια»!


Το πρώτο σημείο που βγάζει μάτι στο σημερινό κουπόνι είναι ο άσος της Μπέρι κόντρα στην Έξετερ και αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε πολύ άσχημη αγωνιστική κατάσταση με πολλά συνεχή άσχημα αποτελέσματα!

Δεύτερο σημείο, ο άσος της Ρόδεραμ κόντρα στη Μπέρτον! Έχω δηλώσει απο την αρχή της σεζόν οπαδός της φετινής Ρόδεραμ και φάνηκε πως έχει το υλικό να παλέψει για την άνοδο! Βέβαια μετά απο μια μικρή κοιλιά η οποία ήταν αναμενόμενη, η ομάδα καλείται να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται εντός έδρας και αν όλα κυλήσουν ομαλά και η Ρόδεραμ κάνει τόσες ευκαιρίες όσες και στα προηγούμενα παιχνίδια, η Μπέρτον δε γλιτώνει!

Τελευταία επιλογή μου απο την Αγγλία είναι ο άσος της Σρίουσμπέρι κόντρα στη Μπαρνέτ! Πρώτον είμαι φιλοΣριουσμπερικός! Δεύτερον είμαι αντιΜπαρνετικός! Τρίτον ο 5ος παίζει στην έδρα του με τον 21ο της βαθμολογίας! 4ον, η Σρίουσμπέρι σε 5 εντός έδρας παιχνίδια έχει 4-1-0 ενώ η Μπαρνέτ σε 5 εκτός έδρας αναμετρήσεις μέχρι στιγμής έχει ρεκόρ 1-1-3. Όλα αυτά με οδηγούν στον άσο.

Κλείνω το δελτίο μου με κάτι εύκολο πάλι καθώς αναζητώ με μανία το ταμείο που θα μου ανυψώσει το ηθικό! Η καλύτερη εντός έδρας ομάδα της Βραζιλίας η Μποταφόγκο υποδέχεται την σαφώς ασθενέστερη Μπαϊα και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να την κερδίσει! Οκ το 1,50 δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο αλλά άν έχω πιάσει τα άλλα, αυτός ο άσος απο τη χώρα του καφέ ίσως να μου προσφέρει μερικούς καφέδες τις επόμενες μέρες!


Ε σε αυτό το 8,1 συνολική απόδοση που διαμορφώνεται δεν μου μένει παρα να ποντάρω 50 € απο τη μπάνκα μου και να περιμένω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου