Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ EUROPA LEAGUE ΣΑΣ ΠΑΩ ΤΑΜΕΙΟ...!


Η μεγάλη ημέρα του τελικού του Europa League έφτασε και η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης χτυπάει σήμερα δυνατά στο Δουβλίνο. Ο Πορτογαλικός εμφύλιος μεταξύ Πόρτο και Μπράγκα είναι έτοιμος να ξεσπάσει και τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν. Πάμε να αναλύσουμε τον τελικό και γενικότερα το σημερινό πρόγραμμα.


Ξεκινώντας λοιπόν απο τον μεγάλο τελικό, αρχικά ορίζουμε την πόρτο ως φαβορί. Όχι δεν είναι μαθηματικά, όμως κανείς δεν μπορεί να παραλείψει το γεγονός πως οι δράκοι φέτος πετούν φωτιές κυριολεκτικά! Πετάνε απο πεντάρα σε πεντάρα, δεν ξέρω κι εγώ πόσο καιρό έχουν να φέρουν UNDER σε κάποιο τους παιχνίδι και δείχνουν ικανοί να λυγίσουν ακόμα και την Μπαρτσελόνα στην καλή τους μέρα! Φέτος εξασφάλισε το πρωτάθλημα μαθηματικά πολύ νωρίς, πήρε το κύπελλο περίπατο και το μόνο που έχει απομείνει για να συμπληρωθεί το «Treble» είναι η ευρωπαϊκή κούπα! Μπορεί να υπερβάλλω άλλα ίσως μιλάμε για την καλύτερη Πόρτο όλων των εποχών...

Απο την άλλη πλευρά του νομίσματος βρίσκεται η νεοφώτιστη στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς Μπράγκα!!! Αυτή είναι ομάδα! Βγήκε μια φορά Ευρώπη, έπαιξε στο Τσάμπιονς Λίγκ,πήγε στο Europa League έφτασε στον τελικό και απέχει μόλις 90 λεπτά απο την κατάκτηση του! Κι άσε τους άλλους να χτυπιούνται εκατό χρόνια! Ωραίο το παραμύθι που ζούν φέτος οι κόκκινοι αλλά για να έχει και χάπι έντ θα πρέπει στο τέλος να σκοτώσουν και τους δράκους... κομματάκι δύσκολο! Και εν τω μεταξύ  η Μπράγκα είναι καθαρά ομάδα του UNDER. Η σκοπιμότητα πάει σύννεφο άλλα όπως λέγαν και οι αρχαίοι σοφοί... οσκοπός αγιάζει τα μέσα. Στα τελευταία 9 παιχνίδια της σε Ευρώπη και πρωτάθλημα λοιπόν έχει 8 UNDER και ένα OVER στην ήττα της με 2-1 στη Μπενφίκα στους ημιτελικούς. 

Συμπέρασμα: Είναι ένας τελικός ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα. Η Πόρτο είναι το μεγάλο φαβορί, η Μπράγκα όμως είναι η πρωτάρα και μπορεί να έχει και την τύχη του πρωτάρη! Εξάλλου αν αναλογιστεί κανείς το έπος της Εθνικής μας στο Euro 2004 θα καταλάβει ότι τέτοιου είδους ομάδες έίναι πολύ πιθανό να μην ξαναπαίξουν ποτέ σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό! Επομένως στη Μπράγκα λένε ή τώρα ή ποτέ! Όσοι πιστεύουν οτι οι κόκκινοι θα φανούν άξιοι ανταγωνιστές υποθέτω πως περιμένουν ένα παιχνίδι με λίγα γκόλ, ενώ αντίθετα όσοι περιμένουν η Πόρτο να κερδίσει θριαμβευτικά περιμένουν απο το Χάλκ και το Φαλκάο να βάλουν φωτιά στα αντίπαλα δίχτυα...

Μετά απο πολύ σκέψη εγώ κατέληξα στα εξής σημεία για σήμερα:

105. Παναθηναϊκός-Ολ Βόλου   GOAL   1,70
107. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ                       UNDER   1,55
110. Πόρτο-Μπράγκα                 1     1,40
Ποντάρισμα: 40 €


110. Πόρτο-Μπράγκα    1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ/1 ΤΕΛΙΚΟ
Ποντάρισμα: 50 €

110. Πόρτο-Μπράγκα   Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ/1 ΤΕΛΙΚΟ
Ποντάρισμα: 50 €




Για το μάτς του ΠΑΟ με το Βόλο δεν έχω να πώ πολλά. Ξέρω οτι οι πράσινοι σέρνονται και οτι οι κόκκινοι φέτος τους έχουν βρεί το κουπί τους και τους έχουν ξεφτιλήσει 3 φορές! Την τρίτη φορά μάλιστα ανέτρεψαν και το εις βάρος τους σκόρ! Επομένως θαρρώ οτι και σήμερα στο ΟΑΚΑ ακομη και αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν θα σκοράρουν. Επομένως ανάβω κι ένα κερί στον Άγιο Σισέ και περιμένω με αγωνία το GOAL για να πληρωθώ.


Στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κοντράρονται οι δύο αετοί και η ψυχολογία είναι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο τώρα μετά το 3-0 του ΟΑΚΑ το Σάββατο. Με τον Βιεϊρίνια αμφίβολο και τους Σαλπιγγίδη-Μουσλίμοβιτς τσακωμένους με το γκόλ, άν βάλει ένα γκολάκι ο Αθανασιάδης σήμερα πολύ θα ναι. Απο την άλλη η ΑΕΚ είναι φανερό οτι πάει για το Χ που την βολεύει και άμα κάτσει και καμια κεφαλία και πάει μέσα (όπως στο πρώτο παιχνίδι που πήγαν τρείς!!!) έχει καλώς. Αλλιώς περιφρουρούμε το Σάχα και περιμένουμε να λήξει το παιχνίδι...


Όσον αφορά τον τελικό τώρα, κατέληξα πως η φετινή Πόρτο δεν παίζεται απο κανέναν. Όλες οι πεντάρες που έχει ρίξει δεν είναι τυχαίες και γι αυτό περιμένω να το σηκώσειστο τέλος εύκολα ή δύσκολα. Γι αυτό το λόγο και ρίχνω και αρκετά χρήματα στον άσσο μεόλους τους δυνατούς τρόπους όπως θα παρατηρήσατε...


Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

2 σχόλια:

  1. yparxei kai to senario ths isopalias kai na pane gia paratash....MILAME GIA TELIKO eurwpaikou kupelou ME TZIRO MEXRI STIGMHS leipso 1.000.000 eurw!Pragmatika gia na mhn klais ta lefta sou lave upopsin sou kai to X teliko!OI book mporei na to sthsoun to paixnidi...H portogalia fhmizetai gia ta sthmena arketa!Milame gia eurwph ok alla egw tha epaiza liga lefta kai se isopalia!MIA SUNARTHSH EINAI....eukolo na to upologiseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Opws kai na exei file s eyxaristw gia tin epsiskepsi kai to sxolio. makari na itan oloi san ki esena kai mesw tou blog na ftiaxname mia parea pou tha sizitouse gia stoixima kai tha pigainame syxnotera tameia.
    Oso gia to sygekrimeno paixnidi exw pei epaneillimenws oti mesa apo edw apla ekfrazw mia apopsi kai stin ousia anakoinwnw ti prokeitai na paiksw. Ta sxolia sas einai panta eyprosdekta. Na eiste kala.

    ΑπάντησηΔιαγραφή