Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ!!! ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ CHAMPIONS LEAGUE!!!

Καλώς το μας κι ας άργησε! Αυτό το Σάββατο δεν χάνεται! Έχω στο μυαλό μου μια τριάδα καταπληκτική που θεωρώ οτι θα μας πληρώσει! Όσο για τα χθεσινα, η Ντιζόν μας χάλασε την πρόταση αλλά ευτυχώς η Αζαξιό με το Χ ημίχρονο/ 2 τελικό με βοήθησε να ρεφάρω...
Πάμε τώρα στα σημερινα...



Αρχικά δεν μπορώ να παραλείψω να ποντάρω στο μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, αυτό του τελικού του φετινού Τσάμπιονς Λίγκ. Αφού δεν υποστηρίζω καμία ομάδα απο τις δύο, θα έχω την ευκαιρία να ζήσω το παιχνίδι με ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι όπως φαίνεται σχεδόν ισοδύναμες και αναμφισβήτητα οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης την τελευταία πενταετία τουλάχιστον. Αυτό σημαίνει οτι προβλέψεις για το νικητή δεν χωράνε. Το παιχνίδι μπορεί να λήξει απο 4-0 μέχρι και 0-4.

Επομένως, επειδή μου αρέσει το θέαμα θα επιλέξω το GOAL. Θεωρώ απίθανο οι Ισπανοί να μην σκοράρουν στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς γι αυτούς. Απο την άλλη οι Άγγλοι φαίνονται πιο ώριμοι απο ποτέ να πάρουν τη ρεβάνς απο τη Μπάρτσα που πρίν δύο χρόνια της στέρησε το ίδιο τρόπαιο. Το γεγονός πως το παιχνίδι διεξάγεται στην Αγγλία σε ένα γνώριμο κιόλας γήπεδο γι αυτούς, τους δίνει και το αβαντάζ της ψυχολογίας. Οπότε στην ουσία ποντάρω στο θέαμα και περιμένω να απολαύσω όσες συγκινήσεις δεν απόλαυσα στον προηγούμενο τελικό μεταξύ των δύο πρίν δύο χρόνια....

Δεύτερο παιχνίδι. Μποταφόγκο-Σάντος. Η Σάντος έπαιξε μεσοβδόμαδα για τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και κέρδισε τη Σέρο Πορτένιο εντός έδρας με 1-0 με την ψυχή στο στόμα. Την ερχόμενη εβδομάδα διεξάγεται  ο επαναληπτικός αυτή τη φορά εκτός έδρας και έτσι στο σημερινό παιχνίδι ο προπονητής της ομάδας αναμένεται να ξεκουράσει πολλούς απο τους βασικούς του παίκτες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για την κρίσιμη ρεβάνς. Μιλάμε για ημιτελικό διασυλλογικής διοργάνωσης ανάλογης του Τσάμπιονς Λίγκ. Εξάλλου στην Βραζιλία πρόκειται για την μόλις 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και θα έχουν να παίξουν ακόμη 17 παιχνίδια για το Μπραζιλεϊράο! Για να σας δώσω να καταλάβετε καλύτερα. Παίζει Αμβούργο-Μπάγερν και η Μπάγερν έχει σε 4 μέρες επαναληπτικό Τσάμπιονς Λίγκ με την Ίντερ εκτός έδρας. Δεν είναι πολύ πιθανός ο άσος? Εγώ με αυτό το σκεπτικό και επειδή ξέρω οτι και η Μποταφόγκο δεν είναι καμία ομάδα της πλάκας και ειδικά στην έδρα της, θα την ποντάρω στο δελεαστικό 1,95 του άσου.


Τρίτο και τελευταίο παιχνίδι που θα κλείσει την βασική μου πρόταση είναι αυτό της Σόλτ Λέικ με το Σιάτλ για το Αμερικάνικο πρωτάθλημα. Στο μυαλό μου έχω έντονα τον άσο και σας εξηγώ τους λόγους. Πρώτον οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς (17) τη στιγμή που η Σόλτ Λέικ έχει παίξει 5 παιχνίδια λιγότερα!!! Δεύτερον η Σόλτ Λέικ έχει τρομερή έδρα 3-1-0 το φετινό ρεκόρ. Θα πεί κάποιος σιγά το ρεκόρ. Θα του πώ έριξε όμως 4 στο Λός Άντζελες εντός έδρας που είναι πρώτο και είναι κατα πολλούς η καλύτερη ομάδα και η πιό πλούσια της χώρας... Τρίτον η Σόλτ Λέικ έχει 6 παιχνίδια λιγότερα απο την πρωτοπόρο Λός Άντζελες, κάτι που σημαίνει οτι ακόμη και τα μισά να κερδίσει απο αυτά θα αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Τέταρτον η Σόλτ Λέικ ήταν ανέκαθεν απο τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και δεν την στηρίζω τυχαία. Πέμπτον η αντίπαλός της Σιάτλ έχασε πρίν τρείς μέρες εντός έδρας απο το Ντάλας με 0-1 και η ψυχολογία είναι στα τάρταρα.
     Έκτον και τελευταίο. Προχθές έβλεπα ζωντανά το παιχνίδι Λός Άντζελες-Χιούστον μέσω του διαδικτύου και παράλληλα έκανα κουβεντούλα με άλλους θεατές απο Αμερική και προσπάθησα να τους αποσπάσω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούσα. Γιατί μπορεί να γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για τις ομάδες, όμως δεν ξέρουμε φέτος τί γίνεται, ποιά ομάδα έχει επενδύσει και πάει για πρωτάθλημα, ποιά είναι άχρηστη και δεν πρόκειται να μπεί καν στα Play off  κ.α. Επάνω στην κουβέντα λοιπόν ρωτάω έναν Αμερικανό που λεγότανε Bradley και μου φαινόταν αντικειμενικός αφού υποστήριζε τη Σάν Χοσέ που δεν πάει για τίποτα και δεν έχει καλή ομάδα φέτος: «Έτσι όπως βλέπω τους Λός Άντζελες μου φαίνονται η καλύτερη ομάδα της χώρας σας. Θα μπορούσε να πεί κανείς οτι είναι η Μπαρτσελόνα της Αμερικής?», για να λάβω την απάντηση: «Ούτε κάν φίλε! Η Λός Άντζελες είναι κάτι σαν την Άρσεναλ σε δυναμικότητα αλλά έχει τα λεφτά της Μάντσεστερ Σίτυ και με αυτά παίζει. Η Σόλτ Λέικ είναι η αλήθεια οτι φέρνει πιό πολύ στη Μπαρτσελόνα απο τις ομάδες μας γιατί κρατάει πολύ κατοχή της μπάλας και φέτος μέχρι στιγμής τα πάει σούπερ!»... για να αρχίσουν οι υπόλοιποι στο chat που παρακολουθούσαν τη συζήτηση να συμφωνούν μαζί του... Έχοντας ακούσει αυτά λοιπόν σε συνδυασμό και με την προσωπική μου άποψη και λογική που σας εξήγησα προηγουμένως, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να μην συμπεριλάβω στη βασική μου πρόταση τη νίκη της Μπαρτσελόνας της Αμερικής!!!
Ά και κάτι για όσους κρατάνε στατιστικά, το 1,75 δεν το συναντάμε συχνά στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Τελευταία φορά που το είδα ήταν την Κυριακή που μας πέρασε στο διπλό του Παναθηναϊκού μέσα στην ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική των Play Off...........

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ:  70 €    Απόδοση: 6,65




Αυτά φίλες και φίλοι είναι και τα πιό σίγουρα σημεία που έχω να σας δώσω για σήμερα. Αν ψάχνετε και κάτι ακόμα επειδή η απόδοση των παραπάνω σας φαίνεται μικρή, θα σας προέτρεπα να παίξετε το διπλό της Λός Άντζελες μέσα στη Νιού Ίνγκλαντ (έχασε με 5-0 προχθές απο το Τορόντο για το κύπελλο) και τον άσο των πρωταθλητών Κολοράντο κόντρα στο αδύναμο Κάνσας.


Αυτά για σήμερα. περιμένω απο κάτω τα δικά σας προγνωστικά για τον αποψινό μεγάλο τελικό και όχι μόνο! Να είστε καλά!


Υ.Γ. Έχει ανανεωθεί η στήλη Vazelakos λόγω της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για τους τελικούς της Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

1 σχόλιο: