Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ευρωλίγκα την Πέμπτη - Μπαλίτσα την Παρασκευή!


Πάμε να δούμε τί μπορούμε να πάρουμε απο μια νεκρή στοιχηματικά ημέρα. Όπως σας είπα και χθές το κουπόνι της Πέμπτης δεν προσφέρεται για παιχνίδι και για να παίξει κάποιος σήμερα σημαίνει οτι είναι πάάάρα πολύ απελπισμένος. Κοιτάζοντας όμως το κουπόνι του μπάσκετ που έχει παιχνίδια Ευρωλίγκα θα ήθελα να κάνω παιχνίδι σήμερα γιατί σε αυτή τη φάση το κίνητρο των ομάδων είναι πολύ μεγάλο και για να έχω στο κάτω κάτω περισσότερο ενδιαφέρον στους αγώνες. Πάμε να σας δείξω τί βλέπω απο μπάσκετ για σήμερα και τί απο μπάλα για αύριο Παρασκευή!


Σήμερα έχουμε τα δεύτερα παιχνίδια της σειράς των 8 της Ευρωλίγκα. Αν κάποιος φιλοξενούμενος δεν καταφέρει να σπάσει την έδρα οι ελπίδες του για πρόκριση σχεδόν εξανεμίζονται... Βασικά εγώ δεν πιστεύω οτι μπορεί κάποια ομάδα να κάνει το διπλό σήμερα κι έτσι οι άσοι έχουν τον πρώτο λόγο σε όλα τα παιχνίδια. Τέσσερα παιχνίδια μπάσκετ στον ΟΠΑΠ μας πληρώνουν 9,5 φορές τα λεφτά μας.

724. Κάχα Λαμποράλ-Μακάμπι Τελ Αβίβ   1. Προχθές η Κάχα πήρε τα ηνία του παιχνιδιού απ την αρχή, επέβαλλε το ρυθμό της και έφτασε σε ένα πιό εύκολο 76-70 απο ότι δείχνει το τελικό σκόρ. Στο ημίχρονο οι Ισπανοί προηγούνταν με 14 πόντους και προφανώς κάπου εκεί χαλάρωσαν και σε συνδυασμό με το άγχος που τους διακατείχε η διαφορά έπεσε στους 6 χωρίς όμως να απειληθεί σοβαρά το ρόζ φύλλο αγώνα.
    Να σας πώ και τις πληροφορίες μου. Πρίν λίγο καιρό διάβασα οτι η ημέρα του τελικού του Final-4 πέφτει επάνω σε μια Εθνική εορτή των Ισραηλινών. Ο πρόεδρος της Μακάμπι έκανε μια πρόταση για αλλαγή της ημερομηνίας όμως δεν έγινε αποδεκτή απο τη διοργανώτρια αρχή με τον πρόεδρο των Ισραηλινών να δηλώνει εν συνεχεία οτι δεν πρόκειται η ομάδα να πάει να αγωνιστεί στο Final-4 τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο παρελθόν και η Μακάμπι που τότε είχε πάει να αγωνιστεί στο Final-4 αντιμετωπίστηκε απο την πλειοψηφία των Ισραηλινών ώς προδότρια της χώρας! Αν ισχύουν λοιπόν αυτά τα δεδομένα υποθέτω οτι και η Μακάμπι δεν θέλει και πολύ να προκριθεί στο Final-4. (Επιβεβαιώστε με διαβάζοντας ένα έγκυρο άρθρο πατώντας ΕΔΩ)
       Βέβαια ούτε πιστεύω οτι θα ξεφτιλιστεί. Απλά μπορεί άνετα να χάσει σήμερα, να κερδίσει τα δύο επόμενα παιχνίδια εντός έδρας και να πάει στο 5ο παιχνίδι με κατεβασμένα χέρια να χάσει. Έτσι και οι ομάδες θα τα 'κονομήσουν απο τα εισιτίρια και δεν θα μπορεί να τους πεί κανένας τίποτα επειδή δεν κατάφεραν να περάσουν με μειονέκτημα έδρας τη σειρά. Έτσι το βλέπω εγώ. Αντικειμενικά πάλι, αν οι ομάδες παίξουν στα ίσα πιστεύω οτι η Μακάμπι έχει καλύτερο υλικό και μπορεί να κερδίσει την Κάχα μέσα έξω οποιαδήποτε ώρα και στιγμή το θελήσει. Έτσι όπως το σκέφτομαι όμως το 1,5 πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους δεν με εμποδίζει να πάω με τον άσο.

701. Ολυμπιακός-Σιένα  1.   Καλά πλάκα κάνουμε τώρα; Πώς μία ομάδα που έφαγε 48 πόντους στο κεφάλι προχθές πάνε και της δίνουν 11,5 πόντους μόνο πλεονέκτημα σήμερα; Επειδή είναι η Σιένα; Αν ήταν ο Ηλυσιακός 30,5 πόντους θα του έδιναν. Εν τω μεταξύ ο Μακάλεμπ είναι ανέτοιμος και ο Γιάριτς που έσπασε τη μύτη του το πιο πιθανό είναι να μην παίξει. Μη φοβάστε τη χαλαρότητα του Ολυμπιακού... είναι παλιά «πουτάνα» ο Ντούντα και μπαρουτοκαπνισμένος απο τέτοια μάτς... Περιμένω ανάλογο θρίαμβο σαν τον προχθεσινό για τους ερυθρόλευκους!

703. Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός  1.  Ένας Διαμαντίδης δε φτάνει. Άν είχε άλλον ενα ο ΠΑΟ θα έφτανε και θα...περίσσευε για να κερδίσει με 10 πόντους χαλαρά εκεί μέσα. Όπως διάβασα και χθές η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που θα έπρεπε κανονικά να φοβάται τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τα τρόπαια και την ιστορία τους και το φαβοριλίκι στους Καταλανούς που χωρίς σφυρίγματα δεν την παλεύουν, δεν πολυταιριάζει. Λυπάμαι που το λέω αυτό αλλά απο την άλλη και ο Παναθηναϊκός φέτος με το Σάτο δεν πάει πουθενά. Δυστυχώς όταν ένας παίκτης σου παίρνει 1,8 εκατομμύρια και μένει άποντος στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς ε δεν πάς πουθενα όπως και να το κάνουμε! Έναν γ@μ#μ€ν0 πόντο να έβαζε ο Αφρικανός προχθές, το παιχνίδι θα είχε πάει στην παράταση! Έναν ρε παιδιά! Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι ο ΠΑΟ την Τρίτη έκανε μια υπερπροσπάθεια την οποία είναι σχεδόν αδύνατο να επαναλάβει λόγο κούρασης και ψυχολογίας περισσότερο.
    Γιατί αν η Μπάρτσα ξεφύγει 8-10 πόντους το τριφύλλι δεν θα μπορέσει να βρεί τα ψυχικά αποθέματα να ξαναφέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά ακόμη και αν τα βρεί αμφιβάλλω αν θα τον αφήσει η «Αγία τριάδα» να το κάνει... Οι Καταλανοί είναι τουλάχιστον υποψιασμένοι αυτή τη φορά και το παιχνίδι λογικά θα το πάρουν απο 6 έως 16 πόντους διαφορά. Πάω με τον άσο ελπίζοντας πως αν χάσει ο ΠΑΟ θα χάσει λιγότερο βασανιστικά αυτή τη φορά...

704. Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια  1.  Η Ρεάλ την Τρίτη «πήρε» τη Βαλένθια με την ψυχή στο στόμα νικώντας τη με 6 πόντους. Το παιχνίδι πήγαινε σε όλη τη διάρκεια πόντο πόντο και τους βγήκε η ψυχή των Μαδριλένων για να κερδίσουν. Η διαφορά απλά μεγάλωσε στο τέλος χάρη σε κάτι βολές αφού μετά τα τελευταία 24" η Βαλένθια πέταξε λευκή πετσέτα. Στο στοίχημα ήρθε διπλό το παιχνίδι αφού το πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους ήταν 6,5! Δηλαδή για μισό πόντο. Υποθέτω οτι η απειρία της Βαλένθια, σε συνδυασμό με το ρηχό της πάγκο σε ψηλούς δεν θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος πάλι. Εξάλλου και καθαρά αγωνιστικά να το δεί κανείς η Ρεάλ είναι καλύτερη και αν της βγεί το παιχνίδι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι σε μία ομάδα που την ξέρει πολύ καλά αφού παίζουν και στο ίδιο πρωτάθλημα. Άσος αυτή τη φορά λοιπόν.

Απόδοση: 9,50         Ποντάρισμα:  40 €




Πάμε τώρα και στην «ποδοσφαιρική» Παρασκευή (ο Θεός να την κάνει!!!). Κανονικά ούτε σήμερα είναι για να παίξεις κάτι και αυτό θα κάνω προσωπικά κρατώντας τα λεφτάκια μου για το Σάββατο. Είναι τόσο περιοριστικές οι επιλογές που και τρία φαβορί να πάς να βγάλεις το πιο πιθανό είναι να χάσεις ένα και να τραβάς τα μαλλιά σου. Παρόλ' αυτά αν έπρεπε να κάνω μια επιλογή θα έπαιζα την Ολλανδία OVER, την Αυστρία UNDER και τη Μίλτον Κέινς Ντόνς ΑΣΟ. Ακόμη, αν ήξερα οτι θα παίξουν σίγουρα με την Ιταλία βασικοί ο Πατζίνι με τον Ρόσι στην επίθεση το διπλό θα ήταν θείο δώρο κατά τη γνώμη μου αφού πρόκειται για τους δύο πιο φορμαρισμένους παίκτες της Σκουάντρα Ατζούρα αυτή τη στιγμή! Επειδή όμως δεν το ξέρω θα προτιμήσω το under στο 1,55 έχοντας στο μυαλό μου και το 0-0 του προηγούμενου αγώνα της Ιταλίας με τη Β. Ιρλανδία...

Στο Μπρίστολ Ρόβερς-Πίτερμπορο βλέπω μια πιθανή έκπληξη. Ναι μεν η Πίτερμπορο έχει μακράν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 86 γκόλ σε 37 παιχνίδια, ναι μεν έχει 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια της και πάει για άνοδο, όμως ο αγώνας επιβίωσης της Μπρίστολ μπορεί να αποδειχθεί ηρωικός σε ένα παιχνίδι που είναι εξ' αναβολής και μπορεί να πλησιάσει στον πόντο τη ζώνη του υποβιβασμού. Εξάλλου η Πίτερμπόρο με την ήττα της την Τρίτη απο τη Μίλτον έδειξε οτι δεν είναι άτρωτη τελικά...

Άν ψάχνετε κάτι ακόμη πιο τρελό τότε ρισκάρετε με το Χ ημίχρονο στο παιχνίδι της Ισπανίας με την Τσεχία. Το 2,60 είναι εξαιρετικά υψηλό ποσοστό και έχει το λόγο του αφού πρόκειται για την παγκόσμια πρωταθλήτρια. Όμως επειδή η μπάλα είναι στρογγυλή, αν δεν σκοράρουν στις πρώτες 4-5 ευκαιρίες τους οι Ισπανοί δύσκολα θα σκοράρουν προς τη λήξη του ημιχρόνου αφού οι Τσέχοι θα σφίγγουν ολοένα και περισσότερο γνωρίζοντας πως μόνο έτσι μπορεί να πάρουν κάτι απ' αυτό το παιχνίδι. Επίσης οι Ισπανοί είναι καταπονημένοι απο τα συνεχή μάτς και ίσως όχι και τόσο ζεστοί για ένα τέτοιο μάτς την περίοδο που οι ομάδες απο τις οποίες αιμοδοτούνται (Ρεάλ-Μπάρτσα) έχουν να παίξουν παιχνίδια φωτιά σε Πρωτάθλημα κύπελλο και Τσάμπιονς Λίγκ. Εννοώ οτι χέστηκαν τώρα ο Τσάβι και Τσάβι Αλόνσο να πάνε να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά σε ένα ματς με την Τσεχία τη στιγμή που ξέρουν οτι σε λίγες μόλις εβδομάδες θα κριθούν απο τα πόδια τους σχεδόν τρείς τίτλοι!


Αυτά απο τον Tiger για την Πέμπτη και την Παρασκευή! Εξερευνηθείτε στο site, περάστε καλά, αφήστε τα σχόλια σας και αν θέλετε ακολουθήστε τον στο δρόμο προς το ταμείο αν και εφόσον συμφωνείτε βέβαια με τις προτάσεις του...

Υ.Γ. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη στο παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα στα τελευταία 37 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού! Δείτε αυτήν την τρομερή τετραπλή ανατροπή του σκόρ στα πιο κρίσιμα δευτερόλεπτα ενός αγώνα μπάσκετ και γελάστε με την ψυχή σας ακούγοντας τον εκφωνητή να κλαίει και να γελάει ταυτόχρονα ουρλιάζοντας απο αυτό που βλέπουν τα μάτια του και μπορείτε να δείτε κι εσείς μέσα απο το βίντεο του μήνα που σας προσφέρει το Tigermoney!

3 σχόλια:

  1. file moy ksexases oti i siena itan protatlitria
    stin ispania?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Καλά πλάκα κάνουμε τώρα; Πώς μία ομάδα που έφαγε 48 πόντους στο κεφάλι προχθές πάνε και της δίνουν 11,5 πόντους μόνο πλεονέκτημα σήμερα; Επειδή είναι η Σιένα;"
    Απαντηση: Οχι απλα γιατι παιζει με τον Ολυμπιακο

    "Λυπάμαι που το λέω αυτό αλλά απο την άλλη και ο Παναθηναϊκός φέτος με το Σάτο δεν πάει πουθενά."
    Απαντηση: Μπαινει στο site ο Σατο, το διαβαζει και ριχνει 18 ποντακια στη Μπαρτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. egw ws foititis pontarw sta liga... opote tha paiksw sustima 4-5 me 3.60 gia teliko poso 22-25 evrw kai eimai kalumenos.
    ispania 1/1 serbia 1 , ollandia over, milton keins 1, italia 2,

    ΑπάντησηΔιαγραφή